Pejzaże Kulinarne Polanicy


W dniach 23-24 odbyła się I edycja Pejzaży Kulinarnych Polanicy. Było coś dla ciała i coś dla ducha. Podczas tego weekendu nie zabrakło pokazów live cooking w wykonaniu stowarzyszenia Kucharze Bez Granic, prezentacji smakołyków oferowanych przez polanickie hotele: Hotel Bukowy Park, Hotel Polanica Resort & Spa i Villa Polanica oraz stoisk z produktami regionalnymi. Niezwykłą atrakcją były pokazy i warsztaty carvingu prowadzone przez Mistrza Polski i Wicemistrza Świata Grzegorza Gniecha oraz bitwa szefów kuchni,w której zmierzyli się Krzysztof Mielcarek (Hotel Bukowy Park) oraz Dariusz Kulczycki (Villa Polanica), a ich potyczki okraszone były przezabawną i profesjonalną konferansjerką Zbigniewa Koźlika – szefa kuchni HP Park Plaza we Wrocławiu i ambasadora kuchni dolnośląskiej.
Całemu wydarzeniu towarzyszyły różnorodne koncerty, wystąpili: wrocławski zespół Groove Lab oraz regionalne zespoły ludowe: Przełomiacy z Barda i Kukułki z KGW Wolany